donderdag 17 maart 2011

Huurmarkt niet zo knellend als wel wordt gedacht?





" De vrees dat Nederlandse huishoudens met een bruto jaar inkomen tussen de €34.000-€43.000 in de knel gaan komen omdat zij geen woning meer kunnen vinden, is niet reeël. Volgens Vastgoed Belang, de vereniging die particuliere woningbeleggers vertegenwoordigt, is er voor hen voldoende keus aan huurwoningen in Nederland. "Zij hoeven zeker niet in de knel te komen", zegt Hein Bos van Vastgoed Belang." (artikel Hein Bos)

Dit opmerkelijke standpunt betekent nogal iets. De bedenkingen op het plan van de minister om corporaties voor 90 % van de doelgroep tot 33.613,- toe te laten wijzen hoeft volgens Hein Bos dus geen gevolgen te hebben voor de groep die tussen de 33614,- en 43.000 euro verdient.

Mijn vraag is waar deze mensen wel kunnen huren en kopen. De geliberaliseerde huur begint in Amsterdam pas rond de 1000,- euro. De doelgroep verdient gewoon weg niet genoeg om dergelijke geliberaliseerde huren op te kunnen brengen. Ook de koopwoningen zijn te duur voor deze doelgroep. Voor het grootste gedeelte van de mensen die wel  willen kopen is er (4* 43.000,- = 172.000,-) in de regio bijna geen woning te koop.
Dat meerdere mensen tussen wal en schip vallen blijkt uit: ik wil ook wonen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten